ÜDVÖZÖLLEK!

Bokányi Nóra vagyok, a PAKKA alapítója, textiltervező művész.

A textil és az abból kialakítható tárgyak, ruhák, formák iránti érdeklődésemet nagymamám ösztönzőleg ható munkássága keltette fel bennem. Több munkájában az egyedi tervezés mellett a kivitelezés minden fázisát is végig kísérhettem. Innen ered a szakma iránti tiszteletem és elkötelezettségem. Ez a háttér ösztönzött arra a döntésre, hogy tanulmányaimat egészen a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem mester fokozatáig, művészeti területen folytassam.

Egyetemi éveim alatt is, számos projektem az újrahasznosításra épült. Ma pedig a Magyar Művészeti Akadémia Ösztöndíjasaként, nap mint nap azon dolgozom, hogy fejlesztem ötleteim.

Minden egyes anyagdarabban látok valami fantáziát, értéket, és felfedezem benne az engem magával ragadó szépséget.

A termékeim megálmodása és kivitelezése során legtöbbször használaton kívüli anyagokat alkalmazok, kiemelem őket passzivitásukból és egy új univerzumba helyezem őket. Meglévő készleteinkből, ruházatokból, szabászat által leesett darabokból is építkezem.

A PAKKA darabjait egy fenntartható választásnak tartom, mely az ember, a természet és tárgyak világának tiszteletét helyezi előtérbe. Tervezőként feljavított megközelítést alkalmazok, megváltoztatom a ruhadarabokat és ismét divatos használatba helyezem őket.

Bíztatlak Benneteket, mossunk kíméletesebben, kevesebbet, javítsuk meg, hasznosítsuk újra!

Leheljünk új életet félretett anyagainkba és építsük bele az újba!